Garage Demol-Ide

Entretien - Réparations - Voitures d'occasion

Garage, onderhoud, herstellingen auto's en bestelwagens, tweedehands auto's, banden, winterbanden, takeldienst, pechverhelping en depanages in Hofstade

Garage Demol-ide - Onderhoud en herstellingen van auto's en bestelwagens, tweedehands auto's met waarborg, takeldienst, pechverhelping en depannages. Wij werken in de regio Hofstade. Contacteer ons vandaag nog en wij helpen je graag!

Het stuur trilt bij hoge snelheden

Wanneer het stuur trilt bij hogere snelheden kijk dan even na of één van de banden niet vervormd is of een uitstulping vertoont..

Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat de wielen moeten uitgebalanceerd worden. Soms durft er wel eens één van de balanceerloden loskomen, waardoor het wiel niet meer correct uitgebalanceerd is.

U komt best met de wagen bij ons langs. We demonteren de wielen, kijken de banden na en zorgen opnieuw voor een correct uitbalancering. Maak gerust een afspraak om langs te komen in ons atelier.

Lire la suite de Het stuur trilt bij hoge snelheden

Het stuur trilt bij het remmen

Wanneer het stuur trilt bij het remmen, is de kans groot dat de remschijven kromgetrokken zijn. Deze moeten zo snel mogelijk vervangen worden om verder schade aan uw wagen te voorkomen en ongevallen te vermijden.

U komt best met de wagen bij ons langs om een juiste diagnose te stellen en het probleem te verhelpen. Maak gerust een afspraak om langs te komen in ons atelier.

Lire la suite de Het stuur trilt bij het remmen

De koppeling maakt lawaai en/of de auto trekt niet

Wanneer de koppeling lawaai maakt en de auto niet meer trekt, dan kan dat volgende oorzaken hebben:

  • het druklager is defect
  • het dubbel massavliegwiel is defect
  • de koppeling is versleten en moet vervangen worden  

U komt best met de wagen bij ons langs om een juiste diagnose te stellen en het probleem te verhelpen. Maak gerust een afspraak om langs te komen in ons atelier.

Kan uw auto niet meer rijden? Dan kan u beroep doen op onze takeldienst. Wij halen uw wagen op en herstellen deze zo spoedig mogelijk.

Lire la suite de De koppeling maakt lawaai en/of de auto trekt niet

Er is een schurend geluid bij het remmen

Wanneer u bij het remmen een schurend geluid hoort, is de kans groot dat uw remblokken versleten zijn. Deze moeten dringend vervangen worden om verdere schade en kosten te vermijden.

Recente wagens zijn vaak uitgerust met een waarschuwingslampje op het dashboard om aan te duiden dat het tijd wordt om de remblokken te vervangen.

Wanneer de remblokken te veel zijn afgesleten kan dit ook een sterk negatieve invloed hebben op de remafstand of kunnen uw remmen het volledig laten afweten. Tijdig vervangen is dus steeds de boodschap! 

Lire la suite de Er is een schurend geluid bij het remmen

De distributieriem moet vervangen worden

Wanneer de distributieriem niet tijdig vervangen wordt, kan deze breken. U kan dan niet meer met de auto verder rijden en de kleppen van de motor kunnen zware schade oplopen.

Er is mogelijk ook schade aan de kleppen. De motor moet grondig nagekeken worden.

Om dit probleem te voorkomen, is het noodzakelijk om de distributieriem tijdig te vervangen, conform aan de richtlijnen in het instructieboekje van uw auto. Wanneer u uw periodiek onderhoud door ons laat uitvoeren, zorgen wij er voor dat de distributieriem steeds tijdig vervangen wordt.

Lire la suite de De distributieriem moet vervangen worden

De distributieriem is gebroken

Wanneer de distributieriem gebroken is, moet deze vervangen worden. U kan niet meer met de auto verder rijden en deze moet getakeld worden.

Er is mogelijk ook schade aan de kleppen. De motor moet grondig nagekeken worden.

Om dit soort grote problemen te voorkomen, is het noodzakelijk om de distributieriem tijdig te vervangen, conform aan de richtlijnen in het instructieboekje van uw auto. Wanneer u uw periodiek onderhoud door ons laat uitvoeren, zorgen wij er voor dat de distributieriem steeds tijdig vervangen wordt. 

Lire la suite de De distributieriem is gebroken

De motor verbruikt olie

Wanneer u regelmatig olie moet bijvullen en u het gevoel heeft dat de motor abnormaal veel olie verbruikt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben:

Er is een olielek. Controleer of er oliedruppels onder de auto gelekt zijn.

De turbo is defect.

Controleer in ieder geval regelmatig het oliepijl en vul eventueel olie bij tot het maximum niveau zoals aangegeven op de oliepijlstok. Vul zeker niet meer bij dan het maximum, want dan kan uw motor beschadigd worden.

Controleer ook op olielekken en ga na of de motor niet abnormaal veel olie verbruikt.

Lire la suite de De motor verbruikt olie